Drone crash in het water.

Iedereen die een drone koopt heeft een zekere schrik dat zijn of haar drone crasht. Kan je hem terug vinden is dat vaak geen probleem, maar wat te denken bij een crash van jouw drone in het water? Bij een crash van een goedkope drone die je terug vind heb je nog de kans dat je hem zelf kan repareren. Crasht een goedkope drone in het water zal deze altijd voor de vuilbak zijn. Een duurdere ( DJI ) drone heeft hier wel enkele voordelen. 

Een duurdere versie heeft vaak navigatie. Bij een DJI kan je op Google maps kijken waar je drone net ligt wat tot 1 meter nauwkeurig is. Ben je in de geburen kan je zelf een geluid afspelen op jouw drone zodat je hem op 

Drone crash water

moeilijke plaatsen makkelijk kan vinden. Land een DJI drone in het water, dan zinkt deze snel naar de bodem. Op dat moment kan je ook niet meer zien waar de drone net is, want deze is direct connectie kwijt met jouw gsm toestel of controller die je bij je drone hebt bijgekocht. Wel is het mogelijk bij DJI om te kiezen voor DJI care. Met DJI care ben je verzekerd voor 1 jaar bij elke soort crash, ook al is het jouw fout. Heb je jouw drone terug, dan krijg je tot 3 nieuwe drones opgestuurd met DJI care. Crasht jouw drone in het water, dan moet je hem uiteraard wel nog terug vinden en daar wringt vaak het schoentje. Vind maar eens een kleine drone terug die ergens in een groot meer ligt. Dit is vaak zoeken naar een naald in een hooiberg. 

Mijn ervaring met een DJI drone crash in het water.

Wanneer je de rest van deze site al eens bekeken hebt valt het wel op dat ik een visser ben die gebruik maakt van zijn drone om vis te spotten. Zo was ik April 2022 gaan vissen op een water van 4ha. Op dag 2 stond er weinig wind op het water en was het ideaal om met de drone te kijken waar de vissen ergens rondhingen. Met volle opgeladen batterijen vertrokken en na nog geen 2 minuten waren de eerste vissen gespot op nog geen 50 meter uit de kant. Ik was op +- 20 meter hoogte boven de vissen aan het hangen en na 5 minuten de vissen stilaan te volgen begon mijn DJI mini te dalen zonder enige commando van mijzelf. Heb direct het commando naar de drone gestuurd om terug te stijgen, maar alsnog viel de drone stilaan uit de lucht in het water. Na enkele seconden zag ik mijn drone onder water gaan. 

Dit is uiteraard niet plezant. Mijn DJI care was er wel, maar bij het opzoeken merkte ik dat ik mijn drone net iets langer dan 1 jaar had en mijn DJI care dus net verlopen was. Dubbel pech, moest ik de drone nu nog boven water weten te halen is hij zelf niet meer verzekerd. Toch even een mailtje gestuurd naar de support van DJI.

Heel snel kwam er een zeer vriendelijke mail terug dat ze van elke drone crash een degelijk onderzoek doen om te kijken wat mogelijk is voor hun klanten. Na het doorsturen van alle info + mijn DJI instellingen te synch’en naar hun netwerk konden ze snel zien dat er iets mis is gegaan met de drone wat niet mijn fout was. Hun besluit was heel snel om mij toch een gratis nieuwe mavic mini op te sturen. DJI kost dan wel iets meer, ik kan het in ieder geval iedereen aanraden qua kwaliteit evenals qua support. Ik raad wel iedereen aan om bij elke DJI drone DJI care bij te kopen. Het kost niet veel, je bent super verzekerd tijdens je periode en blijkbaar buiten garantie doen ze enorme moeite om jou als klant tevreden te houden zolang de fout uiteraard niet bij jouzelf ligt. Wil je dus een drone kopen in België of elders? Dan raden wij een DJI drone aan. Niet enkel zijn ze zeer makkelijk in gebruik, ze hebben een enorme mooie kwaliteit beeld, ver bereik en een support om U tegen te zeggen. 

DJI Mavic Mini

dji mavic mini 1

Filmkwaliteit: 2.7K 30 frams/second

Fotokwaliteit: 12 MP

Vliegsnelheid: 46.8 km/u 

€359 of €415.36 inclusief Fly More Combo

DJI Mavic Mini 2

dji mavic mini 1

Filmkwaliteit: 4K 30 frams/second

Fotokwaliteit: 12 MP

Vliegsnelheid: 57,6 km/u 

€475,74 of €559 inclusief Fly More Combo

DJI Mavic Air 2

drone karpervissen pro

Filmkwaliteit: 4K 60 frams/second

Fotokwaliteit: 48 MP

Vliegsnelheid: 70 km/u 

€799  of €939 inclusief Fly More Combo