Met de opkomst van een drone zie je steeds meer vissers een drone gebruiken, vooral bij karpervissers wordt een drone met veel succes toegepast. Ikzelf heb een DJI Mavic mini drone aangekocht en dit voornamelijk voor te gebruiken in mijn karpervisserij. Met dat ik een drukke job heb is het zeer handig om een drone in te zetten om snel karpers te kunnen lokaliseren. Zelf kies ik voornamelijk om te karpervissen op grotere meren en kanalen waar je voornamelijk opzoek moet gaan naar de karpers. De drone helpt je voornamelijk heel wat uren te besparen om de karpers snel te lokaliseren. Wanneer ik aan het water toekom werp ik eerst en vooral de drone de lucht in. Zit er karper in de geburen zal je ze zeer snel tegenkomen op jouw scherm. Vervolgens kan ik met de drone gaan kijken naar een goede stek in de geburen waar ik makkelijk de karpers kan bereiken. Dit bespaart mij uren rondrijden en varen rond het water wat mijn visserij enkel ten goede komt. Tevens is een drone ook perfect om mooie plaatjes te schieten tijdens het karpervissen. 

De perfecte drone's om vissen te spotten.

Budget Drone

Filmkwaliteit: Full HD

Fotokwaliteit: 12 MP

Vliegsnelheid: 40km/u

Bereik: 100 meter

Te koop voor amper €59,99

Yar Budget Drone

Filmkwaliteit: 4K

Fotokwaliteit: 12 MP

Vliegsnelheid: 50km/u

Bereik: 1200 meter

Te koop voor amper €74,95

DJI Mavic Air 2

Filmkwaliteit: 4K 60 frams/second

Fotokwaliteit: 48 MP

Vliegsnelheid: 70 km/u 

Bereik: … meter

€799  of €939 inclusief Fly More Combo

DJI Mavic Mini

Filmkwaliteit: 2.7K 30 frams/second

Fotokwaliteit: 12 MP

Vliegsnelheid: 46.8 km/u 

€359 of €415.36 inclusief Fly More Combo

DJI Mavic Mini 2

dji mavic mini 1

Filmkwaliteit: 4K 30 frams/second

Fotokwaliteit: 12 MP

Vliegsnelheid: 57,6 km/u 

€475,74 of €559 inclusief Fly More Combo

DJI Mavic 2 PRO

Filmkwaliteit: 4K met HDR

Fotokwaliteit: 20 MP

Vliegsnelheid: 72 km/u

€2060 met Smart Controller

Wat meer info over bovenstaande drones.

Eerst en vooral heb je de budget drones, deze zijn namaak DJI drones. De reden dat ze DJI nabouwen is dat het algemeen geweten is dat de kwaliteit van DJI enorm hoog is en zeer makkelijk in gebruik voor iedereen die met een drone wilt vliegen. Uiteraard zijn de prijzen voor deze budget drones een pak lager, maar je moet ook weten dat de kwaliteit ook nooit hetzelfde kan zijn als wat DJI aanbied. Echter na mijn zoektocht op het internet kwamen de drones van YAR zeer dicht in de geburen van DJI. Vele mensen zijn enorm tevreden over hun YAR drone. Mij horen wel dat de kwaliteit van beeld wat minder is, deze wat minder stabiel vliegen evenals dat je uiteraard ook geen verzekering kan nemen op deze drones. Crash je jouw budget drone, dan zal deze ook voor de vuilbak zijn. 

Vervolgens heb je de goedkopere DJI drones, de DJI Mini en de DJI Mini 2. Ikzelf heb de eerste generatie DJI Mini drone en ben hier enorm tevreden van. De kwaliteit van beeld is enorm, wat mij wel wat stoort is dat ik regelmatig wel eens verbinding met de drone verlies wat stresserend kan zijn als je weet dat deze boven water hangt. De Mini 2 heeft een nog hogere kwaliteit van filmen evenals is de verbinding aangepast met nieuwe een nieuwe technologie waardoor deze nog amper verbinding verlies met de drone. Moest ik nu kunnen kiezen zou ik altijd voor de DJI Mini 2 gaan.

Vervolgens heb je de duurdere versies van DJI, de Mavic air 2 en de Mavic 2 PRO. Deze zijn top drones die enorm veel aankunnen, misschien wat teveel voor te gebruiken als karpervisser. Wat wel zeer handig is aan deze duurdere versies is dat deze sensors hebben langs alle kanten. Dit betekend dat wanneer je ergens zou tegenvliegen de drone automatisch stopt en wegvliegt van een obstakel. De Mini zou gewoon tegen een boom vliegen en neerstorten. Wat ook zeer handig is dat je op de duurdere versies een volg functie hebt staan. Je kan hiermee zelf een karper automatisch volgen. Heb jij een groep karpers gespot, dan kan je deze tracken en de drone blijft automatisch boven de karpers vliegen. Jij kan vervolgens met je boot richting je drone varen.

Voor en nadelen van een drone bij het karpervissen.

DJI Mavic Mini filmpje tijdens het karpervissen.

Bescherm je DJI drone met DJI care.

Bij elk model van DJI drones is er de mogelijkheid om DJI care aan te kopen. Voor het karpervissen met een drone raden wij dit altijd aan. Met DJI care verzeker je jouw drone voor 1 jaar tegen alle soorten vormen van schade. Is jouw drone volledig stuk, dan krijg je tot 2 vervangingen gratis per jaar. Is jouw DJI care afgelopen, dan kan je deze weer verlengen voor 1 jaar. Prijzen voor DJI care hangen af van welke drone je aankoopt.

Als karpervisser gebeurt het wel vaker dat er iets stuk gaat. Ikzelf heb het wel vaker voor dat er iets stuk gaat bij de transport van huis naar water. Met DJI care ben je beschermt tegen alle soorten schade, ook zelf aangebrachte schade aan je drone. Tevens ben je ook volledig beschermt tegen waterschade. Stel dat je jouw drone crasht in het water, zolang je hem weer boven water weet te halen heb je volledige garantie op deze schade met jouw DJI care. Al bij al raden wij altijd aan om DJI care aan te schaffen bij een DJI drone.